NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Uw huisdier verhuizen: Wat u moet weten voordat u uw hond of kat verhuist

6 Minuten lezen

Het verhuizen van uw huisdier is een grote onderneming en kan stressvol zijn voor zowel u als uw harige vriend. Het is belangrijk om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op de grote verhuizing. Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden voordat u uw hond of kat verhuist. Denk aan de gezondheid en veiligheid van het huisdier, de hoeveelheid beweging die het krijgt, het soort voedsel dat het eet en andere factoren die een rol kunnen spelen. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u over de nodige voorraden en kennis beschikt om ervoor te zorgen dat uw huisdier veilig en comfortabel blijft tijdens de verhuizing. Het verhuizen van uw huisdier vergt meer dan alleen de auto inpakken en wegrijden, maar met de juiste voorbereiding kunt u ervoor zorgen dat de verhuizing voor u en uw huisdier zo soepel mogelijk verloopt.

Voorbereiding op de verhuizing

Voordat u begint met inpakken, moet u weten wat er in de huidige omgeving van uw huisdier is en wat er in zijn nieuwe huis zal zijn. Bezoek uw plaatselijke dierenarts om na te gaan wat de behoeften van uw huisdier zijn, en waar u voor moet zorgen in uw nieuwe huis. Zodra u weet wat er in de nieuwe omgeving nodig is, kunt u beginnen met het plannen van de verhuizing. – Kies een tijdstip waarop u enkele uren kunt uittrekken voor de verhuizing van uw huisdier. De rit zal langer duren dan verwacht, en je wilt je er niet doorheen haasten. – Kies een dag waarop u de hele dag van uw huisdier aan de verhuizing kunt wijden. Dit betekent dat je hem misschien moet uitlaten of wat je normaal in het weekend doet. – Zet je plan op papier en leg vast wat je wanneer moet doen.

Gezondheids- en veiligheidsoverwegingen voor uw huisdier

Gezonde huisdieren raken minder snel gestrest tijdens de verhuizing. Huisdieren die gezond en goed gevoed zijn, zullen minder snel stress ondervinden van de verhuizing. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als uw huisdier gewend is veel tijd buiten door te brengen. Het is mogelijk dat hij tijd moet doorbrengen in een nieuw huis dat een heel andere omgeving heeft en dat kan stressvol voor hem zijn. Door de aard van de verhuizing moet u misschien enkele veranderingen op gezondheidsgebied doorvoeren. Maak een afspraak om de vaccinaties van uw huisdier bij te werken en zorg ervoor dat hij voor de verhuizing vlooien- en wormenvrij is. Begin uw huisdier geleidelijk over te schakelen op het nieuwe dieet, en houd de verandering ook na de verhuizing vol. Voer uw huisdier minder vaak en geef kleinere porties. Handhaaf, indien mogelijk, het dieet thuis tijdens de verhuizing.

Beweging en voedingsbehoeften

Misschien kunt u uw huisdier tijdens de verhuizing niet mee naar buiten nemen, maar u kunt wel voor beweging zorgen. Of het nu gaat om wandelingen of het gebruik van een loopband voor huisdieren, zorg ervoor dat uw huisdier iets heeft om het actief en gestimuleerd te houden. Als uw huisdier gewend is veel tijd buiten door te brengen, dan kunt u de tijd binnen gebruiken om wandelingen en speeltijd zo outdoor mogelijk te maken. Hoewel het belangrijk is om uw huisdier gezond te houden tijdens een verhuizing, is het niet ideaal om hem of haar hetzelfde voedsel te geven als hij of zij normaal eet. Probeer er in plaats daarvan achter te komen wat voor voer uw huisdier normaal gesproken eet en probeer dat na te bootsen bij het voeren thuis. Dit kan een groot verschil maken in de tijd die uw huisdier nodig heeft om te eten.

Benodigdheden voor de verhuizing

Uit ervaring spreken de vakmannen van Verhuizers Amsterdam dat verhuizen een stressvolle tijd kan zijn voor uw huisdier, en het kan moeilijk zijn om uw huisdier rustig en comfortabel te houden tijdens de verhuizing. Als u over lange afstanden verhuist, is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw huisdier alles heeft wat het nodig heeft voor de verhuizing. Misschien moet u voorraden vinden op een nieuwe locatie, of moet u sommige artikelen kopen als ze opraken tijdens de verhuizing.

– Vervoer: Het verhuizen van uw huisdier, vooral over lange afstanden, kan stressvol zijn voor zowel u als uw huisdier. Zorg voor voldoende tijd en geduld om de rit veilig te maken. Als u over lange afstanden verhuist, kan het nodig zijn een verhuisdienst in te schakelen om uw huisdier veilig naar zijn nieuwe huis te brengen.

– Krat: Kies de juiste maat bench voor uw huisdier. Zorg ervoor dat de krat minstens half zo groot is, zodat hij niet te krap is voor uw huisdier om zich in te bewegen. Zorg ervoor dat de krat schoon en klaar is voor de verhuizing.

– Etensbak: Probeer voorafgaand aan de verhuizing uit te zoeken wat voor voer uw huisdier normaal gesproken eet en welk merk het beste bij hem past. Probeer hetzelfde merk en type voer beschikbaar te houden bij aankomst in uw nieuwe huis.

– Waterbak: Zorg ervoor dat de waterbak die u kiest een deksel heeft, zodat hij veilig bewaard kan worden tijdens de verhuizing. Probeer er ook achter te komen wat voor soort water uw huisdier normaal drinkt, zodat u een drankje voor hem beschikbaar hebt als hij in het huis is.

– Geurend beddengoed: Probeer uit te zoeken wat voor soort beddengoed het beste is voor de omgeving van uw huisdier. Als uw nieuwe huis bijvoorbeeld hardhouten vloeren heeft, dan wilt u misschien zacht beddengoed dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

– Huisverdeler: Zorg ervoor dat uw huisdier een huisverdeler heeft terwijl het thuis is. Zorg bovendien voor een scheidingswand die in uw auto past.

– Traktaties: Probeer dezelfde traktaties beschikbaar te houden tijdens uw verhuizing, zodat uw huisdier iets te eten heeft als hij zich verveelt.

– Halsband: Zorg ervoor dat uw huisdier zijn halsband bij zich heeft terwijl het in zijn nieuwe huis is. Probeer ook uit te zoeken wat voor soort halsband het beste werkt voor uw huisdier. 

– Leiband: Zorg ervoor dat uw huisdier aangelijnd is als u in het nieuwe huis bent, maar ook als u op zoek bent naar een woning.

Tips om uw huisdier rustig te houden tijdens de verhuizing

– Plan vooruit. Zoek uit wat u nodig hebt voor de verhuizing. Maak een lijst met spullen die u nodig hebt, en begin die bij te houden. Zorg ervoor dat u weet waar alles ligt, en wat u moet doen om het klaar te maken voor de verhuizing.

– Handhaaf een consistente routine. Probeer dezelfde routine aan te houden met uw huisdier wanneer u thuis bent en wanneer u weg bent. Probeer consistent te blijven met voedertijden, speeltijden, wandelingen en andere activiteiten waar uw huisdier van houdt.

– Probeer ervoor te zorgen dat uw huisdier zich thuis voelt in zijn nieuwe omgeving. Zorg ervoor dat uw huisdier zich thuis voelt in zijn nieuwe omgeving, zodat hij zich kan ontspannen en op zijn gemak voelt.

– Probeer manieren te vinden om uw verhuizing minder stressvol te maken voor uw huisdier. Probeer bijvoorbeeld een vriend te vinden die op uw huisdier past terwijl u naar uw werk gaat, of probeer een plek te vinden waar huisdieren gratis kunnen verblijven.

Wat te doen als uw huisdier verdwaalt?

Als je je huisdier al naar zijn nieuwe huis hebt gebracht, en hij raakt los, moet hij weer terug naar het huis kunnen komen. Als het huisdier nog niet in zijn nieuwe huis is, bel dan de politie en het dierenasiel. Zorg ervoor dat u de beschrijving van uw huisdier hebt, inclusief eventuele markeringen op zijn lichaam, en alle voorwerpen die hij draagt of die aan hem vastzitten.

Reizen met uw huisdier door de lucht

De meeste luchtvaartmaatschappijen staan toe dat u met uw huisdier reist, zolang het goed in een kooi zit en onder de stoel van uw vliegtuig past. Sommige luchtvaartmaatschappijen laten alleen bepaalde diersoorten toe, dus het is belangrijk om dit eerst te controleren. U moet de juiste documenten meenemen en de geldende kosten betalen. U moet ook regelingen treffen voor uw huisdier wanneer u aankomt op de bestemming, zoals het vinden van voedsel en een plek voor hem om te verblijven. Veel huisdiervriendelijke hotels en motels staan huisdieren toe, maar er is ook een groeiend aantal vakantiewoningen met alleen huisdieren die een vergoeding vragen voor de huur. Veel van deze accommodaties vereisen ook dat uw huisdier buiten aangelijnd is. Sommige plaatsen, zoals nationale parken, verbieden huisdieren.

Een dierenarts vinden in uw nieuwe woonplaats

Het eerste wat u moet doen als u verhuist, is een dierenarts vinden in uw nieuwe woonplaats. Zorg ervoor dat het een vertrouwde dierenarts is, die dicht bij uw woonplaats is. Zorg er ook voor dat je de contactgegevens van de dierenarts in je nieuwe woonplaats hebt. Als er tijdens uw verhuizing iets gebeurt, moet u misschien met spoed naar de dokter. Als uw huisdier bijvoorbeeld overlijdt, moet u misschien een spoedbezoek brengen om u te laten nakijken. Als er iets anders gebeurt terwijl u verhuist, bel dan eerst uw vaste dierenarts en daarna de nieuwe. Zorg ervoor dat u de contactgegevens van uw vaste dierenarts hebt, zodat u zo nodig een spoedbezoek kunt brengen.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

De pro’s van wonen in de stad

2 Minuten lezen
Je hebt misschien wel gemerkt dat de laatste jaren steeds meer mensen naar de stad trekken. Dit blijkt ook uit de cijfers….
Verhuizen

3 efficiënte verhuistips voor 2020

2 Minuten lezen
Verhuizen kan je voor jezelf een stuk makkelijker en zelfs leuker maken, dankzij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Den Haag. Het begint allemaal…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *