NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

De pro’s van wonen in de stad

2 Minuten lezen

Je hebt misschien wel gemerkt dat de laatste jaren steeds meer mensen naar de stad trekken. Dit blijkt ook uit de cijfers. Zo woont nu 55% van alle mensen op aarde in een stad, naar voorspelling gaat dat oplopen naar 68% in 2050. Maar wat trekt mensen zo naar de stad? en waarom gaan mensen niet meer in dorpen wonen? in dit artikel lees je de pro´s van leven in de stad

Waarom blijven mensen in de stad?

Mensen gaan niet alleen steeds meer naar de stad, de stad wordt ook niet meer verlaten. Waarom is dat? Want vroeger verhuisde veel mensen als ze ouder werden naar een dorp omdat daar meer rust was. Maar nu verhuizen mensen niet naar een dorp maar naar een van de nieuwe buitenwijken van de stad. Daarbij kiezen immigranten ook altijd voor de stad omdat hier meer kansen zijn en meer mede-immigranten wonen. Maar daarnaast ligt het ook aan het beeld van millennials, zij zien zichzelf als inwoner van een netwerk van steden, ze vergeten eigenlijk dat de rest van de provincie en het land er ook nog is. Als je dan toch wilt verhuizen kan je Verhuisbedrijf Den Haag inhuren voor een soepele overgang naar je nieuwe woning.  

De pro´s van in de stad wonen op een rij

Sociale contacten

Om te beginnen kan je in een stad meer sociale contacten leggen dan in een dorp. Dit komt omdat er letterlijk meer mensen om je heen zijn in een stad. Ga maar eens na hoe veel mensen er op straat lopen in de stad, hoe veel er zijn in winkels, en ga zo maar door. In een dorp is het een stuk rustiger, en dus is het lastiger om een grote sociale cirkel op te bouwen. 

Geen auto maar fietsen

Op het platteland ben je ontzettend afhankelijk van de auto. Terwijl je in een stad eigenlijk vrijwel alles kan bereiken op de fiets. Dit bespaart je niet alleen geld, je bent daardoor ook nog eens milieubewust bezig. En het geeft je meer vrijheid. 

Uitgaansgelegenheden 

Een groot verschil tussen de provincie en de stad is de variatie in uitgaansgelegenheden. Waar je in een dorp misschien een paar oude kroegen hebt, heb je in steden een bruisend uitgaansleven. Met ontzettend veel barren, clubs, kroegen, maar ook bijvoorbeeld bioscopen tot je beschikking.

Woningkeuze

Ook heb je in de stad veel meer keuze in waar je in zou willen wonen. Je hebt in een dorp wel mee vrijstaande huizen. Maar daarnaast kom je van alles meer tegen in de stad. Bijvoorbeeld appartementen, een loft, een duplexwoning, een herenhuis. Ook woningen waarvoor je Verhuisliftdenhaag.nl – De beste verhuisliften goed kunt gebruiken om je bezittingen naar boven te krijgen. Je opties zijn eindeloos qua woningen in de stad. Ook kun je door het wonen in de stad behoorlijk besparen op energiekosten, omdat je in een appartement bijvoorbeeld geïsoleerd worden door de appartementen om je heen. 

Een stad heeft ook zo zijn nadelen, zo ontkom je nooit aan de drukte om je heen. En is er een stuk minder natuur in je omgeving. Maar dit lijkt mensen niet tegen te houden in de wereldwijde trek naar de stad.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Uw huisdier verhuizen: Wat u moet weten voordat u uw hond of kat verhuist

6 Minuten lezen
Het verhuizen van uw huisdier is een grote onderneming en kan stressvol zijn voor zowel u als uw harige vriend. Het is…
Verhuizen

3 efficiënte verhuistips voor 2020

2 Minuten lezen
Verhuizen kan je voor jezelf een stuk makkelijker en zelfs leuker maken, dankzij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Den Haag. Het begint allemaal…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *