NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De onderdelen van een boxspring

2 Minuten lezen
boxspring onderdelen

De boxspring is tegenwoordig niet weg te denken uit onze slaapkamers. Het bed is zo populair geworden door de moderne uitstraling van uw woning. de vele mogelijkheden die het bied qua uiterlijk, maar ook door dat het bed gemakkelijk is aan te passen aan ieders wensen. Dit komt doordat een boxspring uit verschillende onderdelen bestaat. Zo kan iedereen per onderdeel uitkiezen wat het beste bijdraagt aan een goede nachtrust. Wat deze verschillende onderdelen van een boxspring zijn voor uw huis, dat leest u in dit artikel. 

De boxspring zelf

Een boxspring is eigenlijk de bedbodem zelf. De bedbodem bestaat uit de poten en het frame waarin veren zitten verwerkt. Een boxspring kan twee verschillende soorten veren bevatten, bonellveren en pocketveren. Bonellveren zijn veren die bestaan uit een spiraaldraad die in de gehele lengte van de boxspring is geplaatst in verschillende lagen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht over de gehele vering gelijk is. Bij een bed met pocketveren, bestaat de vering uit losse pockets. Dit zorgt ervoor dat het gewicht meer verdeeld wordt en dat het de vormen van het lichaam aanneemt. Dit geeft meer stabiliteit dan bij een bed met bonellveren. 

Naast het frame kan het bed ook een hoofd en voetenbord bevatten. Dit is bij veel boxsprings optioneel. Dit bord heeft dezelfde stof en kleur als waarmee het frame bekleed is. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de slaapkamer van uw huis.

Het matras

Bovenop de boxspring, het frame met de veren, komt het matras. Het matras zorgt voor nog meer slaapcomfort. Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Het is belangrijk om te weten wat voor een soort matras het meest geschikt is voor uw lichaam. Zo zijn er matrassen met verschillende soorten veringen, hardheid en soorten schuim. Het matras in combinatie met een boxspring zorgt dat u extra stabiliteit en ondersteuning krijgt tijdens uw slaap. Dit is erg belangrijk voor een goede nachtrust in uw woning. Laat u daarom goed informeren over wat de beste ondersteuning is voor uw lichaam. 

De topper van een boxspring

Een topper kan ook een topmatras genoemd worden. Dit matras komt bovenop het normale matras te liggen. De topper heeft een dikte van 5 tot ongeveer 20 centimeter. Een topper zit niet altijd op een boxspring, maar veel mensen kiezen voor deze optie voor extra slaapcomfort. 

Toppers zijn net als matrassen verkrijgbaar is verschillende hardheden. Vind u het fijner om op een wat hardere ondergrond te slapen, dan kiest u voor een topper met koudschuim. Wilt u liever zachter slapen en dieper wegvallen in het matras? Dan kiest u voor een zachte topper van traagschuim of latex. 

De topper heeft een extra voordeel. Het beschermt namelijk direct uw matras. De topper beschermt het matras van uw boxspring tegen vuil, maar ook tegen slijtage van de veren, doordat de topper al veel gewicht op zich neemt. Bekijk de opties en kies welke het beste past bij het interieur van uw woning.

Gerelateerde berichten
Slapen

Hoe hotels hun bedden schoonhouden

2 Minuten lezen
In hotels worden bedden meestal opgemaakt en schoongehouden door het huishoudelijk personeel. Dit gebeurt doorgaans dagelijks, tenzij de gast specifieke instructies heeft…
Slapen

Hout vs metaal: Welk bed moet u kiezen en waarom?

5 Minuten lezen
Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bed is het materiaal. Hout en metaal zijn twee van de meest…
Slapen

Hoe belangrijk is een goed bed?

2 Minuten lezen
Wist je dat meer dan drie miljoen Nederlanders niet goed slaapt!Uit een bron van het CBS in 2018 bleek dat meer dan…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

676 Comments