NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hout vs metaal: Welk bed moet u kiezen en waarom?

5 Minuten lezen

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bed is het materiaal. Hout en metaal zijn twee van de meest populaire bedomrandingsmaterialen, en beide bieden unieke voordelen. Houten bedden worden vaak gezien als meer traditioneel, met een klassieke esthetiek en een sterk, stevig frame. Metalen bedden worden vaak gezien als moderner, met strakke lijnen en een lichter gewicht. Afhankelijk van uw persoonlijke stijl en wensen kunnen beide opties een goede keuze zijn. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen houten en metalen bedden en de voor- en nadelen van beide, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk bed het beste bij u past.

Overzicht van houten en metalen bedden

Houten bedden worden ook wel houten bedden, houten bedomrandingen of houten bedomrandingen genoemd. Houten bedframes worden gemaakt van hout zoals eiken, grenen of bamboe. De meest gebruikte houtsoorten voor houten bedden zijn grenen, eiken en esdoorn. De voordelen van houten bedden zijn de klassieke uitstraling, de lange levensduur en het gemak waarmee een beschadigd bed kan worden vervangen. Deze kwaliteiten maken houten bedden ideaal voor vintage en antieke esthetische thema’s, maar ook voor modernere ontwerpen. Houten bedden kunnen minder duur zijn dan metalen bedden en zijn vaak goedkoper in aanschaf als u een bed vervangt vanwege schade of slijtage. De prijs van een houten bed varieert afhankelijk van het soort en de grootte van het gebruikte hout, dus het kan ook zijn dat houten bedden lager geprijsd zijn dan metalen bedden.

Voordelen van metalen bedden

Metalen bedden worden ook wel stalen bedden, stalen bedframes of metalen bedframes genoemd. Metalen bedframes zijn gemaakt van stevig, duurzaam staal. De meest gebruikte metaalsoorten voor metalen bedden zijn staal en aluminium. Het belangrijkste voordeel van metalen bedframes is duurzaamheid. Metaal is uiterst duurzaam en moeilijk te beschadigen, waardoor het een goede keuze is voor jonge kinderen en mensen die vaak zware dingen op hun bed zetten, zoals sporters. Metalen bedden zijn ook stil, in tegenstelling tot houten bedden, dus ze zijn een goede keuze voor slaapkamers met rustige slaapgewoonten. Ten slotte zijn metalen bedden vaak betaalbaarder dan houten opties. Afhankelijk van het soort metaal dat wordt gebruikt, kunnen metalen bedframes betaalbaarder zijn dan houten bedframes.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een bedombouw

Beddenmaat: De bedgrootte is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kiezen van een bedframe. Als je een te klein bed kiest, zal je kind zijn hoofd tegen de muur stoten en moeilijker slapen. Als het bed te groot is, ligt je kind waarschijnlijk te ver naar voren of te ver naar achteren, wat leidt tot ongemak en slecht slapen. Een goede vuistregel is ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is tussen het bed en een muur, zodat je je hoofd niet stoot als je je in bed draait, maar er is ook genoeg ruimte om rond het bed te lopen zonder de zijkanten te raken.

Bedhoogte is ook belangrijk bij het kiezen van een bedombouw. Je kunt een lager bed kiezen dat geschikt is voor jongere kinderen en een hoger bed dat geschikt is voor oudere kinderen. Een te laag bed kan ertoe leiden dat uw kind op zijn rug rolt en problemen krijgt met zijn bedpartner, terwijl een te hoog bed ertoe kan leiden dat hij zijn hoofd stoot bij het draaien in bed.

Het gewicht van het bed is belangrijk om te overwegen bij het kiezen van een bedframe. Een bed met te weinig gewicht kan ertoe leiden dat je kind van het bed stuitert of moeite heeft om in bed te blijven liggen vanwege vermoeidheid. Een bed met te veel gewicht kan leiden tot bedletsel, zoals een val van de trap of een val tijdens het klimmen.

Kostenvergelijking van houten en metalen bedden

De kosten van houten en metalen bedden variëren afhankelijk van de gebruikte houtsoort, de grootte van het bed en het merk bedombouw dat u koopt. Een houten bed kan minder kosten dan een metalen bed, maar dit hangt af van de houtsoort en de bedstijl. Een metalen bed kan minder kosten dan een houten bed, maar dit hangt af van het gebruikte type metaal. Bij het vergelijken van de kosten van houten en metalen bed opties, is het belangrijk om zowel de kosten van het bedframe als de kosten van het bed te overwegen. Als u voor een houten bed kiest, moet u overwegen het bed eerder te vervangen dan een metalen bed. Houten bedden kunnen minder kosten dan metalen bedden, maar houten bedden zullen ook eerder verslijten en vervangen moeten worden dan metalen bedden. Als u een bed kiest, bedenk dan hoe vaak u het bed moet vervangen en wat de kosten daarvan zijn.

Hoe kies je een bedstijl

Bed stijlen zijn belangrijk om te overwegen bij het kiezen van een bed frame. Houten bedstijlen zijn traditioneel, eigentijds, modern en boerderij. Metalen bedstijlen zijn klassiek, tijdelijk en eigentijds. Traditionele en boerderij bedstijlen zijn de meest voorkomende, en passen vaak het beste bij vintage en antieke esthetiek, evenals traditionele ontwerpen. Klassieke metalen bed stijlen zijn een schone en moderne look, geschikt voor vele moderne of eclectische slaapkamer ontwerpen.

Gangbare bedmaten

Afhankelijk van het type bed dat u kiest, moet u een bedombouw kopen die compatibel is met de bedmaat die u kiest. De meest voorkomende bedmaten zijn standaard, queen, king en California king. Als u niet zeker weet welke maat bed u nodig hebt, raadpleeg dan uw bedpartner of een beddenwinkel voor advies. Standaardbedden zijn vaak de meest voorkomende maat, en passen op matrassen tot 1,5 meter breed. Tweepersoonsbedden zijn vaak kleiner dan een standaardbed en passen op matrassen tot 1,5 meter breed. Kingsize bedden zijn vaak groter dan queensize bedden, en passen op matrassen tot 3 meter breed. California king bedden zijn vaak groter dan king bedden, en passen op matrassen tot 3,5 meter breed.

Onderhoud van houten en metalen bedden

Zowel houten als metalen bedframes moeten regelmatig worden afgestoft en schoongemaakt. Houten bedframes zijn gevoelig voor schimmel- en bacteriegroei, daarom is het belangrijk het bedframe regelmatig schoon te maken. Met goed onderhoud gaat een houten bedframe van ABC Sleepcenter wel 25 jaar mee. Metalen bedomrandingen zijn ook gevoelig voor bacterie- en schimmelgroei, dus ook die moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Als uw houten bed bijzonder vuil is, kunt u met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek het oppervlak afnemen. U moet ook de metalen onderdelen van het bedframe afstoffen, omdat deze ook gevoelig zijn voor bacteriegroei. Als uw metalen bed bijzonder vuil is, kunt u een mengsel van milde zeep en warm water gebruiken om het schoon te maken, en een zachte doek om stof of vuil af te vegen. Stofzuig ook de houten onderdelen van het bedframe, want ook die zijn gevoelig voor bacteriegroei.

Tips voor het vinden van het juiste bedframe

Houd bij het vinden van het juiste bedframe rekening met de bedgrootte en het bedgewicht. Een bedframe zal te groot, te klein of te zwaar zijn als het de verkeerde maat of het verkeerde gewicht heeft voor uw bed. Als u voor een bedframe gaat winkelen, zorg er dan voor dat u het frame uitprobeert voordat u het koopt. In sommige winkels kunt u het bed uitproberen voordat u het koopt, in andere kunt u het terugbrengen als het niet bevalt. Probeer, indien mogelijk, het frame te kopen voordat het bed wordt geleverd, omdat u van gedachten kunt veranderen als u het bed persoonlijk ziet. Koop indien mogelijk het bedframe en het bed samen. Zo kunt u het bed testen voordat het geleverd wordt en weet u zeker dat het een bed is dat u mooi vindt.

Hoe kies je een bedframe

Houd bij het kiezen van een bedframe rekening met de bedgrootte en het gewicht van het bed. Een bedframe zal te groot, te klein of te zwaar zijn als het de verkeerde maat of het verkeerde gewicht heeft voor uw bed. Als u voor een bedframe gaat winkelen, zorg er dan voor dat u het frame uitprobeert voordat u het koopt. In sommige winkels kunt u het bed uitproberen voordat u het koopt, in andere kunt u het terugbrengen als het niet bevalt. Probeer, indien mogelijk, het frame te kopen voordat het bed wordt geleverd, omdat u van gedachten kunt veranderen als u het bed persoonlijk ziet. Koop indien mogelijk het bedframe en het bed samen. Zo kunt u het bed testen voordat het geleverd wordt en weet u zeker dat het een bed is dat u mooi vindt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Hoe hotels hun bedden schoonhouden

2 Minuten lezen
In hotels worden bedden meestal opgemaakt en schoongehouden door het huishoudelijk personeel. Dit gebeurt doorgaans dagelijks, tenzij de gast specifieke instructies heeft…
Slapen

Hoe belangrijk is een goed bed?

2 Minuten lezen
Wist je dat meer dan drie miljoen Nederlanders niet goed slaapt!Uit een bron van het CBS in 2018 bleek dat meer dan…
Slapen

De onderdelen van een boxspring

2 Minuten lezen
De boxspring is tegenwoordig niet weg te denken uit onze slaapkamers. Het bed is zo populair geworden door de moderne uitstraling van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *