NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hoe hotels hun bedden schoonhouden

2 Minuten lezen

In hotels worden bedden meestal opgemaakt en schoongehouden door het huishoudelijk personeel. Dit gebeurt doorgaans dagelijks, tenzij de gast specifieke instructies heeft gegeven om de kamer niet schoon te maken.

Het opmaken van een bed begint meestal met het verwijderen van alle beddengoed, inclusief lakens, kussenslopen en dekens. Deze worden vervolgens gewassen op hoge temperaturen om alle bacteriën en ziektekiemen te doden. Nadat het beddengoed schoon is, wordt het opnieuw op het bed gelegd en netjes opgemaakt. Dit omvat meestal het gladstrijken van de lakens, het plaatsen van kussens in de kussenslopen en het opmaken van de dekens.

Naast het opmaken van het bed wordt het huishoudelijk personeel vaak ook gevraagd om de kamer schoon te maken en eventuele vlekken of sporen van voorgaande gasten te verwijderen. Dit kan onder meer het stofzuigen van de vloer, het afstoffen van meubels, het reinigen van het toilet en de badkamer, en het verversen van handdoeken en toiletpapier omvatten.

Over het algemeen is het schoonmaken en opmaken van een hotelbed een grondige en hygiënische taak, ontworpen om de gasten een schone en comfortabele slaapomgeving te bieden. Heb je zelf een oud bed wat beter vervangen kan worden? Dan kan je bij online beddenwinkel een nieuwe kopen.

Cadeaus op een schoon bed

Om te laten zien dat een bed schoon is wanneer een nieuwe gast arriveert worden er ook wel cadeaus geplaatst op het bed.

Het is gebruikelijk dat hotels verschillende soorten cadeaus of attenties op hotelbedden leggen om gasten welkom te heten of als extraatje te bieden tijdens hun verblijf. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van cadeaus die op hotelbedden kunnen worden gelegd:

Chocolaatjes: Dit is waarschijnlijk een van de meest voorkomende cadeaus die op hotelbedden worden gelegd. Meestal zijn het kleine chocolaatjes van hoge kwaliteit die de gasten bij aankomst kunnen genieten.

Fruitschaal: Sommige hotels bieden ook een fruitschaal aan, gevuld met vers fruit zoals appels, bananen en druiven. Dit kan een gezonde snackoptie zijn voor gasten die op zoek zijn naar iets lichts om te eten.

Flessen water: In veel hotels worden flessen water op hotelbedden gelegd, zodat gasten gemakkelijk toegang hebben tot drinkwater zonder naar de mini-bar te hoeven gaan.

Bloemen: Hotels kunnen ook verse bloemen op hotelbedden plaatsen als welkomstgroet of om een ​​speciale gelegenheid te vieren.

Handdoeken in de vorm van dieren: Sommige hotels gebruiken handdoeken om dieren of andere vormen te creëren en deze op het bed te plaatsen als een leuke touch.

Badjassen en slippers: In sommige hotels worden badjassen en slippers op hotelbedden gelegd, zodat gasten deze kunnen gebruiken tijdens hun verblijf in het hotel.

Toiletartikelen: Veel hotels bieden ook kleine toiletartikelen aan, zoals zeep, shampoo en conditioner, en plaatsen deze op hotelbedden voor het gemak van de gasten.

De specifieke cadeaus die op hotelbedden worden gelegd, kunnen variëren afhankelijk van het type hotel, het niveau van luxe en de locatie.

Gerelateerde berichten
Slapen

Hout vs metaal: Welk bed moet u kiezen en waarom?

5 Minuten lezen
Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bed is het materiaal. Hout en metaal zijn twee van de meest…
Slapen

Hoe belangrijk is een goed bed?

2 Minuten lezen
Wist je dat meer dan drie miljoen Nederlanders niet goed slaapt!Uit een bron van het CBS in 2018 bleek dat meer dan…
Slapen

De onderdelen van een boxspring

2 Minuten lezen
De boxspring is tegenwoordig niet weg te denken uit onze slaapkamers. Het bed is zo populair geworden door de moderne uitstraling van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *