NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Leds voor in huis

2 Minuten lezen

Bij de inrichting van een woonkamer kan het gewenste verlichtingsniveau variëren. Om te lezen of zich op activiteiten te concentreren kan een lamp boven de bank gunstig zijn om vermoeide ogen te voorkomen. Aan de andere kant, bij het schoonmaken of het ontvangen van gasten kan een plafondlamp geschikter zijn om het licht gelijkmatig te verspreiden. Voor taken die minder licht vereisen, zoals televisie kijken of een gesprek voeren, volstaan een paar sfeerlampjes of een lamp boven de salontafel. Om dit te vergemakkelijken is het nuttig om verschillende verlichtingsmogelijkheden in de woonkamer te hebben en kan een dimmer worden geïnstalleerd om de lichtsterkte te regelen. Zo kan de sfeerverlichting onafhankelijk van de algemene verlichting worden ingesteld. Wil je mooie lampen aanschaffen? Dan kan je hier online lampen kopen.

Verlichting met lichtgevende diodes (LED) is er in verschillende tinten, van zeer warm-wit tot neutraal-wit en zelfs kil-wit. Slimme verlichting wordt steeds populairder voor residentieel gebruik, omdat gebruikers hiermee de woonkamerverlichting kunnen regelen met een stemcommando of een applicatie. Een goedkope optie hiervoor is het gebruik van een bewegingsmelder, die ook goed geschikt is voor woonkamerverlichting. Naast LED-strips bieden LED-winkels ook inbouwspots met afstandsbediening aan.

Tinten leds

2200K-Flame-wit: Deze tint is verwant aan kaarslicht en wordt geacht een gezellige sfeer te scheppen. Het wordt vaak gebruikt als sfeerverlichting.

2700K-Extra warm-wit: Ook deze tint projecteert een comfortabele sfeer en wordt meestal gebruikt in de woonkamer. Hij is iets minder oranje in vergelijking met 2200K.

3000K-Warm-wit: Deze lichtkleur heeft geen oranje zweem en is toch warm.

4000K-Neutraal-wit: Dit type verlichting wordt over het algemeen geschikt geacht voor werkruimtes. Hij zou niet misstaan boven een bureau of in een leeshoek.

6500K-koud-wit: Deze lichtkleur wordt niet aanbevolen voor een zitkamer, hoewel het goed kan werken als leeslamp voor oudere mensen.

2200K-1800K-Dim-to-warm: Deze nieuwere optie is ideaal voor een woonkamer. Bij het dimmen worden zowel de helderheid als de kleur van het licht aangepast.

Lichtbronnen dimmen en instellen

Als de woonkamer voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, kunt u de helderheid van de lampen aanpassen. Zo kunt u ze gebruiken als de belangrijkste lichtbron wanneer dat nodig is, maar ook dimmen voor een zachtere sfeer. LED-lampen kunnen worden gedimd met behulp van een compatibele LED-dimmer. Als u uw bestaande verlichting wilt vervangen, is het belangrijk om na te gaan welk type fitting de lampen hebben. LED lampen komen in verschillende fittingen, en als u een oude dimmer houdt terwijl u overschakelt op LED, kunnen ze flikkeren. Dit komt meestal doordat de verkeerde dimmer wordt gebruikt.

Wanneer u van plan bent uw woonruimte te vernieuwen, is het essentieel om na te denken over de verlichting. Er zijn talloze mogelijkheden om uit te kiezen, dus u kunt het beste goed nadenken. Welke activiteiten zullen er in de kamer plaatsvinden? Welke zones moeten verlicht worden? Onze LED-specialisten hebben een blogpost samengesteld met een stap-voor-stap gids voor het maken van een verlichtingsplan op maat van uw woonkamer. Zij staan klaar om u te helpen met eventuele vragen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe ga je om met glazen tafels?

1 Minuten lezen
Het bezitten van glazen tafels voegt een vleugje elegantie toe aan je interieur, maar het vereist ook zorg en overweging om de…
Interieur

Scheidingswanden van System Flex

2 Minuten lezen
Scheidingswanden van System Flex bieden een ongekende veelzijdigheid en duurzaamheid in de wereld van interieurdesign. Deze wanden zijn niet slechts functionele afscheidingen,…
Interieur

De betoverende wereld van antieke klokken: een reis door de tijd

2 Minuten lezen
In onze moderne, digitale wereld vol smartphones en smartwatches is het soms moeilijk voor te stellen dat er ooit een tijd was…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *