NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Energieneutrale woningen zijn de toekomst

1 Minuten lezen

Wist je dat er al meer dan 10.000 energieneutrale woningen zijn in Nederland? Een energieneutrale woning is een woning die niet meer energie gebruikt dan het zelf opwekt. In deze blog lees je hoe dit gebeurd en waarom ik denk dat we in de toekomst nog veel meer van dit soort woningen zullen gaan zien. 

Wat zijn de kenmerken een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning heeft als kenmerk dat het goed geïsoleerd is. Isolatie werkzaamheden kunnen gedaan worden aan het dak, de muren en de vloer. Ook zie je vaak dat kieren van een energieneutraal huis goed zijn gedicht en dat er HR++ glas (of triple glas) is voor de ramen. Deze isolatiemaatregelen zijn van belang voor de comfort van de woning. De warmte blijft hierdoor beter binnen en je hebt geen of nauwelijks last van tocht in je woning.

Om de energie zelf op te wekken zul je vaak zonnepanelen zien op de daken bij energieneutrale woningen. Hiermee wordt stroom opgewekt voor o.a. de warmtepomp en je apparaten in huis.

Invloed van de overheid

De overheid wil de toename van het aantal energieneutrale woningen bevorderen. De subsidies op isolatie werkzaamheden of duurzame verbouwing zijn daarom ook hoog. Vooral voor duurzame warmte (zoals een warmtepomp of een zonneboiler) krijg je hoge subsidies. De overheid wil ook hun verantwoordelijkheid nemen en proberen het milieu te verbeteren. Wellicht komen er nog wel meer voordelen voor mensen in energieneutrale woningen de komende jaren.

Iets minder rigoureus

Uiteraard hoef je niet gelijk energieneutraal te gaan wonen als je duurzamer wilt gaan leven. Je kunt al beginnen bij enkele kleine veranderingen in je dagelijkse leven. Er zijn hiervoor meer dan genoeg voorbeelden te noemen. Zo kun je de verwarming lager zetten, korter douchen, afval beter scheiden en de boodschappen voortaan met de fiets gaan halen i.p.v. met de auto.
Alle kleine beetje helpen, maar wil je het milieu echt helpen dan ga je voor groene stroom en indien mogelijk voor een energieneutrale woning. Ik denk dat dit de toekomst gaat worden en dat we over vijf jaar al veel meer energieneutrale woningen zullen zien.

Gerelateerde berichten
Energie

Degelijke CV-ketels van verschillende merken

2 Minuten lezen
Een CV-ketel is een essentieel onderdeel van het verwarmingssysteem in huizen en gebouwen. Het is belangrijk om een betrouwbare en efficiënte CV-ketel…
Energie

Hoe hoge energiekosten te vermijden: de voordelen van het vervangen van uw centrale verwarmingsketel

4 Minuten lezen
Vreest u de wintermaanden vanwege uw hoge energierekeningen? Dan is het misschien tijd om te overwegen uw cv-ketel te vervangen door SMARTCV…
Energie

Groene energie: het belang en handige tips

2 Minuten lezen
Het milieu en daarbij het opwekken van groene energie wordt steeds meer een belangrijk thema binnen onze maatschappij. Er komt steeds meer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *