NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Hoe kan je het huis opfrissen voor een verkoop?

2 Minuten lezen
lege kamer met houten vloer

Ben jij van plan je huis te gaan verkopen? Heb je binnenkort al de eerste bezichtiging? Kijk dan niet verder. Dit artikel is wat je nodig hebt om je huis helemaal klaar te maken voor een snelle en succesvolle verkoop. In dit artikel geven we je de drie allerbelangrijkste kosteloze tips ter voorbereiding van de bezichtiging.

Haal je huis niet leeg

Veel mensen hebben de neiging om voor een bezichtiging zo veel mogelijk het hele huis leeg te halen. Om vervolgens al snel te realiseren dat mensen niet op zoek zijn naar een kaal en leeg huis. Mensen zijn op zoek naar iets wat ze hun thuis kunnen maken. En dat is juist moeilijk in te beelden in een leeg huis. Daarbij is het in een leeg huis lastiger in te schatten hoeveel meubels je in iedere kamer kwijt kunt. Daarom raden wij aan om je meubels vooral te laten staan. Maar om wel andere rommel op te ruimen. Haal bijvoorbeeld foto´s van de muur en maak het dressoir leeg. Dit zorgt voor een veel ruimtelijker indruk, en tegelijkertijd kunnen bezichtigers beter zien hoe het huis er uit zou zien met hun meubels erin.

Maak je huis onpersoonlijk

Bij de bezichtiging van een huis is het belangrijk dat de kijkers zich thuis kunnen voelen in het huis. Daarom moet het huis zo neutraal mogelijk voelen. Je haalt dus niet alleen de foto´s van de muur omdat dit het huis ruimer maakt. Maar ook omdat het voor mensen lastig is om een woning als hun eigen huis aan te voelen wanneer er een hoop foto´s van andere mensen aan de muur hangen. Haal daarnaast ook spullen waar hobby´s in terugkomen, posters en hobby-verzamelingen uit je huis. Zo dat bezichtigers zich optimaal kunnen inleven in `hun huis`.

Ruim je huis op en maak goed schoon

Dit is een tip die voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar juist daarom wordt dit onderdeel vaak te licht genomen of over het hoofd gezien. En daarom geven we je nu tips waar je extra op moet letten bij het schoonmaken van je huis. Wanneer jij door je huis loopt zie je waarschijnlijk de helft van de troep niet meer, bekijk het daarom door de ogen van iemand anders. Let bijvoorbeeld op dingen als, de magneten op de koelkast, apparaten op het aanrecht, het rommelige pennenbakje, Alle verzorgingsproducten in de badkamer, et cetera. Wanneer je geen ruimte hebt om alles op te ruimen raden wij aan om je spullen tijdelijk ergens anders te stallen in dozen. Als het parket toe is aan onderhoud kun je bij AJM van Houdt terecht tegen een scherp tarief.

Begin nadat je alles echt hebt opgeruimd pas met de grote schoonmaak. En ook hierbij is het belangrijk dat je echt niks vergeet. Ook schone ramen en de badkamer zijn belangrijk bij de verkoop van een huis. Wij geven je daarom als tip om van tevoren een lijst te maken met alles wat je schoon moet maken, zodat je kan plannen en niks vergeet. Wij hopen dat je met deze drie kosteloze en zeer nuttige tips je huis klaar kan maken voor de bezichtiging. Heb je nog een verhuisbedrijf nodig om naar jouw nieuwe woning te verhuizen? Kies dan voor Verhuismeesters.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: een stijlvolle en praktische oplossing tegen ongewenste insecten

2 Minuten lezen
Nu de zomerse dagen weer voor de deur staan, is het heerlijk om de ramen en deuren open te zetten voor wat…
Huis

Hoe richt ik mijn babykamer in?

2 Minuten lezen
Een baby, wat een spannende tijd. En wat komen daar veel dingen bij kijken, alle spullen die je moet kopen. Het is…
Huis

Een eigen huis

2 Minuten lezen
Voor wie regelmatig op het nieuws kijkt weet dat het momenteel vrij lastig is om een eigen huis te kopen. Hoewel er…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *