NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Hoe richt ik mijn babykamer in?

2 Minuten lezen

Een baby, wat een spannende tijd. En wat komen daar veel dingen bij kijken, alle spullen die je moet kopen. Het is soms moeilijk om overzicht te houden. Het babykamertje is iets waar je op tijd mee wil beginnen, het moet perfect zijn voor jouw nieuwe kleine wondertje. Deze tips geven je handvatten om jouw perfecte babykamer in te richten!

Functies van een babykamer

Eerst even terug naar de basis, wat moet er sowieso in de babykamer komen? Te beginnen met het bedje, misschien wel het belangrijkste onderdeel. Jouw baby moet lekker kunnen slapen, dat scheelt jou ook weer wat slapeloze nachten. Hiernaast wil je een fijne plek hebben om in die eerste nachten een plek hebben om jouw baby’tje te voeden. Koop een comfortabele (schommel)stoel, waarin je heerlijk kan wegdromen met jouw nieuwe wondertje. En mooie verlichting zoals een plafonniere industrieel. Hiernaast is een plek om te verschonen onmisbaar. Koop een commode met lades erin om alle kleertjes in op te kunnen bergen. Tot slot, wanneer je baby groter wordt, is speelgoed belangrijk. Koop een leuke speelgoedkist waarin je al het speelgoed netjes op kan bergen.

Veiligheid in de babykamer

Iets wat enorm belangrijk is wanneer er een kindje in huis komt is veiligheid. Begin bij de basis van de kamer. Bekijk de vloer, is deze makkelijk schoon te houden? Wanneer er in jullie families vaak een allergie voor stof of huismijt voorkomt, is tapijt misschien niet de beste keuze. Wanneer je kindje wat ouder is en gaat kruipen over de vloer is het belangrijk om naar stopcontacten te kijken. Deze zijn eenvoudig veilig te maken door stopcontactbeschermers te kopen en erin te klikken. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid van meubels. Deze zijn natuurlijk essentieel in een babykamer, maar kunnen ook gevaarlijke ongelukken veroorzaken. Te beginnen bij het bedje, kijk of de lattenbodem stevig is en of de bodem in hoogte versteld kan worden. Zet hiernaast wanneer je kindje iets groter is het bed eventueel vast, zodat het nooit om kan vallen.

Accessoires kopen

Dit is natuurlijk het leukste, de aankleding van de kamer! Een paar handige accessoires, die zowel praktisch als leuk voor het oog zijn. Koop leuke fotolijstjes, waarin je eens in de zoveel tijd nieuwe foto’s doet. Het is elke keer een kleine verandering, maar kan een grote impact hebben! Hiernaast is het leuk om een fleurige wandklok op te hangen. Een tip voor boven de commode; een spiegeltje. Zo kan je kindje zichzelf vermaken terwijl jij hem of haar verschoont. 

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en ga je iets relaxter de spannende tijd in! Mocht je nog meer vragen hebben, dan kan je ons altijd benaderen.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: een stijlvolle en praktische oplossing tegen ongewenste insecten

2 Minuten lezen
Nu de zomerse dagen weer voor de deur staan, is het heerlijk om de ramen en deuren open te zetten voor wat…
Huis

Hoe kan je het huis opfrissen voor een verkoop?

2 Minuten lezen
Ben jij van plan je huis te gaan verkopen? Heb je binnenkort al de eerste bezichtiging? Kijk dan niet verder. Dit artikel…
Huis

Een eigen huis

2 Minuten lezen
Voor wie regelmatig op het nieuws kijkt weet dat het momenteel vrij lastig is om een eigen huis te kopen. Hoewel er…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *