NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Neem contact op met de VvE!

1 Minuten lezen

Misschien heb je een nieuwe appartement gekocht of een huurovereenkomst afgesloten en ben je al in aanraking gekomen met de VvE beheerder. Door te gaan wonen in een appartement wordt je direct aangesloten bij de VvE van de appartementencomplex. Helaas ontkom je er niet aan want officieel ben je niet eigenaar van het appartement maar een aandeelhouder van het complex waardoor je daar in die woning mag wonen. Dit is terug te lezen in de leveringsakte van de notaris. Een VvE beheerder neemt veel werkzaamheden uit handen van de bewoners.

VvE en duurzaamheid

De VvE onderhoudt en beheert het pand, regelt verzekeringen voor het gebouw en tot slot spaart de VvE voor grootschalig onderhoud. Als er iets kapot gaat dan kan er met hen contact opgenomen worden, maar ook voor ludieke duurzaamheidsprojecten. Zodra er is besloten om het huis energiezuiniger te maken, kan er beter eerst even de VvE geraadpleegd worden van wat er nu allemaal wel en niet is toegestaan. Zonder twijfel kun je beginnen met het plaatsen van een waterbesparende douchekop een handige verwarmingsregelaar die door een app bedient kan worden, maar zomaar het hele appartement verbouwen is niet toegestaan. Voor milieubesparende maatregelen zoals het bevestigen van zonnepanelen op het dak, zonneboilers of waterpomp moet toestemming worden gevraagd. Ook kan er niet zomaar een muur of vloer opengehaald worden. Dit geldt voor alle gemeenschappelijke bezittingen van het appartementencomplex. VT2000 Den Haag kan al deze bezigheden ook uitvoeren.

Contact opnemen met de VvE is de eerste stap

Door contact op te nemen kunnen de mogelijkheden besproken worden. Het kan een win-win-win situatie worden voor zowel u, de VvE en het milieu. Als er twee of meer milieumaatregelen worden getroffen kan de VvE aanspraak doen op subsidies en een speciale lening vanuit de overheid. Deze lening is van het Nationaal Energiebespaarfonds waarbij er zonder enige rente geleend kan worden. Uiteindelijk leeft u in een energiebesparend huis en daar plukt het milieu ook weer voordelen van.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Op Zoek naar een Nieuw Hoofdstuk? Huizen te Koop in Haaksbergen Bieden Tal van Kansen

1 Minuten lezen
Haaksbergen, een gezellig stadje in het oosten van Nederland, heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Als…
Vastgoed

Een maquette laten maken voor uw nieuwe huis

5 Minuten lezen
Het ontwerpen en bouwen van een nieuw huis kan een spannende en lonende ervaring zijn. Maar het kan ook een ontmoedigend proces…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

48 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *