NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor een duurzaam huis

1 Minuten lezen

Wij leven in een tijd waarin we steeds meer rekening moeten houden met onze omgeving. Onze medemensen, dieren, en de planeet in zijn geheel. Als iedereen zijn steentje bij zou dragen kunnen we grote stappen maken. Dat betekent wel dat iedereen zelf stappen moet ondernemen, door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame zitmeubelen. Hoe klein die stappen ook zijn, alle beetjes helpen. Ook jij kan impact hebben. In dit artikel geven wij je een paar tips waarmee jij je huis duurzamer, zoals met de juiste keuze voor zitmeubelen, kan maken en dus bij kan dragen aan een betere wereld.

Om al deze meubels mee te nemen naar je nieuwe huis heb je natuurlijk een verhuisbedrijf nodig. In dat geval weet je zeker dat je snel verhuist zonder zorgen.

Meer groen voor een gezonder klimaat

Een simpele maar goede maatregel is planten in huis halen. Ja echt waar, als je meer planten in huis haalt ben je al goed bezig. Planten zorgen namelijk voor een gezonder klimaat in huis. Ze zuiveren de lucht en zien er ook nog eens mooi uit bij verschillende interieurstijlen. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat planten goed zijn voor je humeur.

Duurzame verlichting

Ten tweede kan je eens kijken naar je verlichting. Op dit gebied wordt nog steeds ongelooflijk veel verspild. Iedereen laat wel eens per ongeluk een licht aan staan, maar het is wel belangrijk dat je er meer op gaat letten. Zet alle lichten overdag uit en gebruik zoveel mogelijk zonlicht. Plaats daarnaast sensoren zodat de lichten alleen aan gaan als je in de ruimte bent. Stap tot slot over op LED-verlichting. Dit is beter voor het milieu en kan je honderden euro’s besparen. 

Meubels

Kies tot slot je meubels ook bewust. Kies niet altijd voor het mooiste en duurste product. Kijk eens hoe de meubels zijn geproduceerd en hoe lang ze ongeveer mee gaan. Voordat je nieuwe meubels gaat kopen, kun je ook eens kritisch kijken naar je huidige meubels. Vaak zijn die nog in prima staat en hebben ze misschien alleen een likje verf nodig. Tweedehands meubels is ook een goede oplossing. Vaak zitten er nog prachtige meubels tussen van goede kwaliteit. Als je hier niet uitkomt en toch nieuwe meubels koopt. Koop dan meubels van zeer goede kwaliteit die lang mee gaan.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe ga je om met glazen tafels?

1 Minuten lezen
Het bezitten van glazen tafels voegt een vleugje elegantie toe aan je interieur, maar het vereist ook zorg en overweging om de…
Interieur

Scheidingswanden van System Flex

2 Minuten lezen
Scheidingswanden van System Flex bieden een ongekende veelzijdigheid en duurzaamheid in de wereld van interieurdesign. Deze wanden zijn niet slechts functionele afscheidingen,…
Interieur

De betoverende wereld van antieke klokken: een reis door de tijd

2 Minuten lezen
In onze moderne, digitale wereld vol smartphones en smartwatches is het soms moeilijk voor te stellen dat er ooit een tijd was…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

88 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *