NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Duurzaamheid tips bij het renoveren van uw woning

1 Minuten lezen
huis verbouwen

Wist je dat je uw woning meer waard is als het een duurzaam vriendelijke woning is?

De overheid moedigt de isolatie van woningen aan door middel van subsidies, omdat deze woning beter gericht zijn op de toekomst (milieuvriendelijker). In deze blog geef ik enkele tips waar op gelet kan worden voor je begint met verbouwen.

Een goed geïsoleerd huis

Mijn ouders hebben hun oude woning laten isoleren en dit heeft ervoor gezorgd dat hun huis nu veel meer waard is geworden. Het isoleren van je woning zal namelijk zorgen voor een prima wooncomfort, waarin warmte in huis geen schaarste meer is. Daarentegen zullen kou en tocht buiten de deur blijven. Dus ga je verbouwen, dan is mijn advies om te kijken naar de mogelijkheden om een gespecialiseerd bedrijf in te huren. De investering zal op de lange termijn zeker de moeite waard zijn, want je kunt veel meer geld gaan besparen op energiekosten.

Kies voor zonne-energie

Het laten installeren van zonnepanelen op je dak is een investering waar je geen spijt van zult gaan krijgen. De eenmalige kosten kunnen weliswaar hoog oplopen, maar deze investering haal je er binnen tien jaar waarschijnlijk al uit en zonnepanelen gaan meer dan twintig jaar mee. Dit wil dus zeggen dat je jaren gaat genieten van gratis zonne-energie. Ondanks dat er geen subsidie zit op zonnepanelen, hoef je niet de BTW te betalen over de belasting. Al die materialen vervoeren is een hoop gedoe bij het renoveren. Voor het aanleveren van zwaar materieel en bouwmaterialen doe je er goed aan om het laatste transport nieuws in de gaten te houden.

Kies voor duurzaamheid en help het milieu

Uiteraard maak je verbouwplannen aan de hand van het beschikbare budget, maar denk ook aan toekomstbestendige plannen. Er is veel vraag naar duurzame woningen en de waarde van dit soort huizen zijn hoog. Mocht je woning nog niet goed geïsoleerd zijn, dan zou ik je aanbevelen om dat wel te gaan doen. Het voordeel van deze investeringen is dat je flink geld gaat besparen in de toekomst, milieubewust bezig bent en in een huis woont met hoge kwaliteit aan comfort. Mocht je dus gaan verhuizen, kijk even naar de kosten van de verschillende isolatie werkzaamheden en kies voor duurzaamheid.

Gerelateerde berichten
Klussen

Woningontruiming regelen vanwege een faillissement

2 Minuten lezen
Woningontruiming bij faillissement kan een complex en emotioneel proces zijn. Wanneer een huurder of eigenaar van een woning niet langer in staat…
Klussen

Voordelen van lakverf voor binnen

2 Minuten lezen
Als je van plan bent je woning of kantoor binnenkort te verven van binnen kan het best eens handig zijn om even…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *