NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Wat voor voordeel kan ik behalen met vloerisolatie?

2 Minuten lezen
geïsoleerde houten vloer

Vloerisolatie, in combinatie met het isoleren van het plafond en de muren, kan u tot wel 45% op de energiekosten besparen. Het isoleren van uw houten vloer tijdens de renovatie is essentieel om uw huis zo warmer te houden in de winter. Houten vloeren voegen een stijlvolle look toe aan het huis en zijn vaak de ideale keus in huizen vandaag de dag. Vaak wordt het vloerkleed verwijderd en worden de beste houten vloeren opgepoetst om ze er zo extra mooi uit te laten zien. Maar, het zou kunnen dat deze vloeren vol zitten met gaten en scheuren, welke hitte en koele lucht kunnen laten ontsnappen vanuit uw huis.

Tijdens een renovatie wordt het vloerkleed opgetrokken of worden de vloerplanken vervangen of verwijderd, wat de ideale kans biedt om meteen isolatie onder de vloer toe te voegen. Het isoleren van uw vloer vermindert het koeleffect van de ruimte onder de vloer tijdens nachten in de zomer, dus zorg ervoor dat u uw huis goed ventileert in de zomeravonden. Kleden kunnen ook handig zijn om extra isolatie toe te voegen tussen u en de koele lucht die zich onder het huis bevindt in de winter.

Stap 1: Kies de juiste isolatie

Er zijn talloze verschillende opties als het aankomt op vloerisolatie, inclusief polyester, glaswol, steenwol en natuurlijke wol. De aangeraden R waarde voor vloerisolatie ligt tussen de R1,5 en R2. We hebben informatie voor u verzameld zodat u goed de juiste isolatie kunt kiezen. Geëxtrudeerde of uitgebreidde polystyrene isolatieplanken kunnen ook worden gebruikt bij vloerisolatie. Deze typen isolatie kunnen ook worden gecombineerd met reflecterende folie om zo een deken te vormen dat een geïsoleerd schild vormt tegen de lucht van buitenaf. 

Stap 2: Vloerisolatie installeren

De isolatie moet goed en strak worden toegevoegd tussen de houten planken. Deze kunnen op hun plaats worden gehouden met tape, of u kunt een extra laag reflectieve folie toevoegen (glimmende kant naar beneden) zodat het meer effect heeft. Een erkend isolatiebedrijf kan ook helpen bij het kiezen van de juiste materialen en de plaatsing. U vindt via het platform eenvoudig een isolatiebedrijf in Nijmegen, Arnhem of een andere regio. 

Een betonnen vloer isoleren

De thermische massa van een stuk cement kan effectief zijn in de winter door zijn mogelijkheid om hitte vast te houden overdag en deze in de nacht los te laten. Thermische massa bewaart de hitte direct uit de zon of door deze hitte op te vangen vanuit de lucht. Als u een nieuwe cementen vloer aanlegt tijdens de renovatie, let dan op het volgende:

  • Plaats het cement waar het zonlicht op kan vangen – het cement houdt deze hitte overdag vast en laat deze later in de avond langzaam los in uw huis.
  • Gebruik polystyreen stukken in uw cement om zo de thermische prestatie te verbeteren.
  • Voeg isolatie aan de zijkanten van het cement toe om het zo te stabiliseren tegen wisselende temperaturen.

Gerelateerde berichten
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *