NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Containerverhuur voor allerlei Groenafval en Houtafval

2 Minuten lezen

Containerverhuur voor allerlei Groenafval en Houtafval

U kunt uw groenafval natuurlijk gewoon in uw tuin laten liggen en hopen dat het vanzelf een keer. Veel gemakkelijker veel netter is het inschakelen van een containerverhuurbedrijf. Huur tijdens uw werkzaamheden een container om hier direct al uw groenafval in te doen. De container wordt daarna weer opgehaald en u kunt direct genieten van uw tuin!

Groenafval juist verwerkt

Niet al het groenafval is hetzelfde en mag op dezelfde manier verwerkt worden. Gelukkig is de lokale recycler gespecialiseerd in het juist verwerken van onder andere groenafval. U hoeft hier niet extra voor te betalen: de verwerking van uw afval is in onze prijs inbegrepen. Ook als u op het laatste moment besluit om bijvoorbeeld in de tuin aan het werk te gaan, is het prettig als u nog een container kunt regelen. Daarom bieden wij een bijzondere service: bestel uw container online en betaal deze via Ideal, en de eerstvolgende werkdag wordt deze geplaatst. U kunt uw groenafval dus direct kwijt!

Wat valt er onder groenafval?

Groenafval is een algemene omschrijving voor organisch afval dat vrijkomt bij onderhouds- en tuinwerkzaamheden, zoals graszoden zonder grond, takken, struiken en riet. Van het groenafval dat wij inzamelen maken wij compost en groene energie. Dat doen wij door het afval in speciale installaties te composteren of te vergisten. Bij vergisting komt biogas vrij dat wordt opgevangen en wordt omgezet in groene stroom. Het resterende materiaal wordt omgezet in compost. Ben je de volgende keer in het tuincentrum, dan kan het goed zijn dat de compost is gemaakt van jouw groenafval.

Hout afval scheiden

Via verschillende kanalen zamelen we verschillende soorten hout in. We maken er onder meer grondstoffen van voor de hout- en spaanplaatindustrie. Zo geven we het hout een tweede leven, zodat de industrie geen gebruik hoeft te maken van nieuw hout afkomstig van het kappen van bomen. Met rol- en afzetcontainers bij de houtbewerkende industrie, de bouw- en sloopsector zamelen we het afval hout in. Van het schone, onbewerkte A-hout maken we grondstoffen voor de hout- spaanplaatindustrie. Het bewerkte B-hout (geverfd, spaanplaat e.d.) en C-hout (o.a. bielzen) wordt omgezet in (groene) energie: het B-hout is na verwijdering van de ergste verontreinigingen geschikt voor de Biomassa Energie Centrales. Het C-hout gaat naar speciale verbrandingsinstallaties in Duitsland en Zweden. De BEC-installatie wordt gevoed met afvalhout. Hierdoor telt de opgewekte elektriciteit voor 100% als groene energie. Zo vermijden we jaarlijks de uitstoot van 65.000 ton CO2 uit fossiele brandstoffen en 43 miljoen m3 aardgas. Een groot deel van het door ons bewerkte hout wordt omgezet in grondstoffen voor de hout- en spaanplaatindustrie. 

Particuliere markt

Als particulieren thuis klussen of verbouwen ontstaan er diverse afvalsoorten zoals hout afval. Een particulier kan een afzetcontainer bestellen voor o.a. de inzameling van hout afval. Via onze webshop kan eenvoudig een hout container besteld en betaald worden.

Gerelateerde berichten
Tuin

Hoeveel tijd kost het om zelf een terrasoverkapping te bouwen?

2 Minuten lezen
Een van de dingen die je wilt weten als je zelf een terrasoverkapping gaat bouwen is: hoe lang gaat het ongeveer duren?…
Tuin

Rustgevend en stress-verlagende terrasoverkappingen

1 Minuten lezen
Een van de redenen voor het plaatsen van een terrasoverkapping is dat het rustgevend en stressverlagend werkt. In dit artikel gaan wij…
Tuin

De voordelen van een zandbak met deksel

2 Minuten lezen
Kinderen vinden het heerlijk om in het zand te spelen. Hier kunnen ze zandkastelen bouwen of lekker graven in het zand. Wanneer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *